Bedankt,
Het formulier is verzonden. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Bedankt,
Het formulier is verzonden. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

IMG_2856.JPG
teamfoto20151.jpg
GB350414.jpg
Teamfoto 2017.jpg

Wie zijn wij

Midden in de Betuwe, bij het stadje Buren, ligt het terrein van Wilgje Buitensport. Twee hectare buitensportplezier met de riviertjes de Linge en de Korne in de achtertuin. Het is de geboortegrond van Wim van Koeverden die in 2001, samen met zijn vrouw Margreet de Wit, het buitensportbedrijf startte. Voor de lol, maar ook uit noodzaak. 


Wim, Margreet en Iris

Het boerenbedrijf, al generaties in handen van de familie, rendeerde te weinig. Wim en Margreet zochten en vonden een nieuwe uitdaging in de buitensport. Er was al wel vijf jaar een boerderijcamping. De melkkoeien werden vervangen door roodbonte Hereford koeien, die samen met hun kalfjes de mascottes vormen die staan voor de rust, het landelijke karakter en de gemoedelijkheid. Dat is dan ook precies wat Wilgje Buitensport wil uitstralen.

Rondom de boerderij zijn percelen in gebruik voor de zoogkoeien of voor akkerbouwgewassen als suikerbieten en tarwe. Twee hectare is gereed gemaakt voor de buitensport. Vroeger heette dat perceel Het Wilgje. Daaraan danken het buitensportterrein en de camping hun naam.


Maatschappelijk verantwoord ondernemen…

Ja, rekening houden met de mensen om ons heen, de natuur rond en op het bedrijf, het milieu, eigenlijk zit de zorg voor ons bedrijf en de omgeving in ons bloed omdat al generaties lang dit bedrijf in eigendom is van de familie van Koeverden.
De basisgedachte van het buitensport-ondernemen was ‘opgaan in de omgeving’. Bij het aanbod vindt je dus geen gemotoriseerde activiteiten, zo min mogelijk plastic maar wel veel hout, touw en een min of meer natuurlijk ingericht terrein. Niet alles is aangeharkt want in die rommelhoekjes zitten vaak vlinders, vogelnestjes enz.

Onze gasten en onze medewerkers proberen we wat extra’s mee te geven als het gaat om zaken als afval scheiden ( uitleg bij aankomst) en kennis maken met de natuur(GPS tochten, kanovaren).  Ook verlaging van het energiegebruik (weinig verlichting op het terrein, zonnepanelen) draagt een stukje bij aan het milieu.

Komend uit de landbouw met al zijn grootschaligheid is het ook mooi om lokaal in te kunnen kopen, de slager (Knobbout) uit Buren, Wilco’s ambachtelijk ijs, de Goudsbloem (biologische groente) en bakkerij Walderveen zijn onze vaste leveranciers.

Het is ook leuk om projecten in de omgeving te ondersteunen. De Burense speldagen, Jong Nederland, vrijwilligersgroepen als het hoogstam fruitlaantje en de Plantsoengroep van bv Buren worden actief ondersteund door Wilgje Buitensport. 

We geloven in de kracht van een samenleving die zichzelf verbetert en zijn altijd op zoek naar mogelijke verbeteringen van onze beleid!


Met sportieve groet,


Margreet, Iris en Wim van Koeverden