Bedankt,
Het formulier is verzonden. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Bedankt,
Het formulier is verzonden. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

IMG_2856.JPG
teamfoto20151.jpg
GB350414.jpg
Teamfoto 2017.jpg

Wie zijn wij

Midden in de Betuwe, bij het stadje Buren, ligt Wilgje Buitensport. Een terrein van twee hectare vol buitensportplezier, een camping, restaurant, indoor sportaccommodatie en de riviertjes de Linge en de Korne in de achtertuin. Het is de geboortegrond van Wim van Koeverden die in 2001, samen met zijn vrouw Margreet de Wit, het buitensportbedrijf startte. Voor de lol, maar ook uit noodzaak. 


Boerderij

Jarenlang hadden Wim en Margreet een melkveehouderij met akkerbouw. Dochters Iris en Els werden geboren op de boerderij en spendeerden hun jonge jaren tussen de koeien en hooibergen. Maar het boerenbedrijf, al generaties in handen van de familie, rendeerde te weinig. Wim en Margreet zochten een nieuwe uitdaging en vonden deze in de buitensport. 

Voor de start van Wilgje Buitensport was er al wel vijf jaar een boerderijcamping. Toen Wim en Margreet besloten te stoppen met de melkveehouderij en volledig over te stappen op de buitensport werd de camping uitgebreid. Nu is de camping onderdeel van een twee hectare groot buitensportterrein. De boerenschuren werden stukje bij beetje omgebouwd; een deel tot restaurant, een tot verhuurruimte en een deel tot indoor binnensport accommodatie.


Het Wilgje 

De naam van het bedrijf komt voort uit de naam van het perceel waarop Wilgje Buitensport gevestigd is. Vroeger hadden percelen grond altijd een naam, de grond onder onze voeten heette het Wilgje. 


Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Ja, rekening houden met de mensen om ons heen, de natuur rond en op het bedrijf, het milieu, eigenlijk zit de zorg voor ons bedrijf en de omgeving in ons bloed omdat al generaties lang dit bedrijf in eigendom is van de familie van Koeverden.
De basisgedachte van het buitensport-ondernemen was ‘opgaan in de omgeving’. Bij het aanbod vindt je dus geen gemotoriseerde activiteiten, zo min mogelijk plastic maar wel veel hout, touw en een min of meer natuurlijk ingericht terrein. Niet alles is aangeharkt want in die rommelhoekjes zitten vaak vlinders, vogelnestjes enz.

Onze gasten en onze medewerkers proberen we wat extra’s mee te geven als het gaat om zaken als afval scheiden ( uitleg bij aankomst) en kennis maken met de natuur(GPS tochten, kanovaren).  Ook verlaging van het energiegebruik (weinig verlichting op het terrein, zonnepanelen) draagt een stukje bij aan het milieu.

Komend uit de landbouw met al zijn grootschaligheid is het ook mooi om lokaal in te kunnen kopen, de slager (Knobbout) uit Buren, Wilco’s ambachtelijk ijs, de Goudsbloem (biologische groente) en bakkerij Walderveen zijn onze vaste leveranciers.

Het is ook leuk om projecten in de omgeving te ondersteunen. De Burense speldagen, Jong Nederland, vrijwilligersgroepen als het hoogstam fruitlaantje en de Plantsoengroep van bv Buren worden actief ondersteund door Wilgje Buitensport. 

We geloven in de kracht van een samenleving die zichzelf verbetert en zijn altijd op zoek naar mogelijke verbeteringen van onze beleid!


Met sportieve groet,


Margreet, Iris en Wim van Koeverden