Bedankt,
Het formulier is verzonden. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Bedankt,
Het formulier is verzonden. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Schoolreis

Vanaf € 22,50 p.p.
Hele dag
Vanaf groep 6


Schoolreisje naar Wilgje Buitensport: wat een feest!


Lekker een dagje weg van school, de toetsen en het huiswerk voor even vergeten en gezellig leuke dingen doen met je klasgenoten: yes! Wilgje Buitensport is de perfecte locatie voor zo'n schoolreisje!


We hebben jarenlange ervaring met het organiseren van schoolreizen en schoolkampen. Onder begeleiding van enthousiaste instructeurs verzorgen we een actief programma op het terrein van Wilgje Buitensport. Door ons uitgebreide activiteitenaanbod en ervaring met allerlei verschillende soorten groepen zijn we in staat een programma op maat op te stellen. We bepalen de programma-opbouw en invulling op basis van jullie wensen, doelstellingen, en de samenstelling van de groep.


Graag vrijblijvend de mogelijkheden bespreken? Neem gerust contact met ons op!


Hieronder vind je een mogelijk programma voor jullie schoolreis (voorbeeld):

09.30 uur:  Aankomst; uitleg programma, omkleden en warming-up

10.00 uur:  Start programma: Kanovaren, Steppen of GPS-tocht

12.30 uur:  Pauze

13.00 uur:  Start tweede programma-onderdeel: Survival

15.00 uur:  Douchen en omkleden

15.30 uur:  Vertrek


Toelichting voorbeeld programma:

Bij aankomst heet een van onze instructeurs de leerlingen welkom. De groep krijgt een korte uitleg over de locatie en het programma van de dag, er is tijd om spullen op te bergen en om te kleden. Daarna gaan we echt van start: met een ludieke warming-up!


Vervolgens begint de eerste activiteit: een kanotocht door de mooie Betuwe. Bij grote groepen laten we het programma rouleren, en gaat de helft van de groep eerst kanovaren en de andere helft survivallen (met na de lunch een wissel).

De kanotocht start met een instructie, waarna de leerlingen zelfstandig (onder begeleiding van enkele docenten) gaan varen. In 3 of 4-persoons Canadese kano’s vaart de groep over rivieren de Korne en de Linge. De tocht is heen en weer, en duurt ongeveer 2 uur.


Bij slecht weer (of wanneer dat sowieso jullie voorkeur heeft) kan het kanovaren vervangen worden door de GPS –speurtocht of een steptocht met Kickbikes. Tijdens de GPS-tocht ontdekken de leerlingen in teams de mooie Betuwe met vragen over de natuur, de omgeving en het stadje Buren. Daardoor heeft de GPS-tocht zowel een educatief als competitief element. De steptocht met de Kickbikes is ook een speciale manier om de Betuwe te leren kennen en resulteert gegarandeerd in een hoop lol.


Na afloop van het ochtendprogramma houden we een half uurtje pauze. Aan de picknicktafels op ons terrein kunnen de leerlingen wat eten (in dit voorbeeldprogramma gaan we ervan uit dat de leerlingen zelf lunchpakketjes meenemen). Vervolgens starten we met de tweede activiteit: de survival. Tijdens de survival staat plezier maken centraal. Van touwbrug tot catamaran en van trapeze springen tot de stormbaan, er is voor ieder wat wils. Na de survival is er tijd om te douchen (een warme douche, of voor wie durft: de bikkeldouche) en om te kleden.


Moe, maar vrolijk, voldaan en met de grootste verhalen vertrekken de leerlingen weer terug naar school of naar huis. Het was een super schoolreisje!


Extra:

Wilgje Buitensport heeft veel ervaring met het organiseren van schooluitjes voor zeer diverse groepen. Speciale wensen of aandachtspunten voor jullie schoolreis? We geven graag vrijblijvend advies. Neem daarvoor gerust contact met ons op.


Natuurlijk is het mogelijk de dag af te sluiten met een heerlijke barbecue op ons terras of in het sfeervolle Koecafé. Zie voor de mogelijkheden onze menukaart speciaal voor scholen.

Programma van 9.30 tot 15.00 uur:

  • Warming-up
  • Professionele begeleiding door onze instructeurs gedurende het programma
  • Twee activiteiten van 1,5 tot 2 uur (waarvan 1 kanovaren, GPS-tocht of steppen)
  • Gebruik van onze schuur of het terras als lunch/pauze locatie (inclusief klaptafels en banken of picknicktafels voor ongeveer 100 personen) 
  • Gebruik kluisjes
  • Gebruik kleedruimte en warme douches

Aanvangstijden:

10:00 / 13:00


Aantal deelnemers:
Van 30 – 200 personen (vanaf 10 jaar/ groep 6)


Aanvullende mogelijkheden:

  • Afsluiten met een barbecue of nasibuffet. Zie voor de mogelijkheden onze menukaart speciaal voor scholen
  • Met zijn allen blijven kamperen? Ook dat kan, in Wilgje-groepstenten met eigen kampvuurplaats: Kamperen.

Tips:

Het dragen van (oude) sportieve kleding is een aanrader.

Neem ook zeker een setje extra kleding en droge schoenen mee, evenals een handdoek, zeep en plastic zak voor eventuele natte kleren.

Sluit