Buitenkans

Buitenkans FAQ

Buitenkans - Meest gestelde vragen

Buitenkans vakantie

Wanneer is Buitenkans?

We organiseren Buitenkans in het weekend van 11-14 augustus 2023.

Buiten die Buitenkans weekenden om is de camping van Wilgje Buitensport ook open, maar alleen voor groepen vanaf 10 personen en altijd in combinatie met de reservering van minimaal 1 buitensportactiviteit. Zie www.wilgje.nl


Wat is er allemaal inbegrepen in een Buitenkans ticket?

Een Buitenkans ticket is inclusief kampeerplek, rijkelijk gevuld activiteitenprogramma (voor een impressie, zie onze Instagram), live muziek en zaterdagavond barbecue.  


Is Buitenkans ook tof voor kinderen?

Jazeker. Alleen is het Buitenkans programma niet speciaal toegespitst op kinderen en geldt voor de buitensportactiviteiten een minimum leeftijd van 10 jaar. Komen de kinderen mee, dan is het aan de ouders/verzorgers om een oogje in het zeil te houden en voor het jonge vermaak te zorgen. En we kunnen niet garanderen dat de camping helemaal stil is vanaf bedtijd.. 

Kinderen tot 5 jaar mogen gratis mee naar Buitenkans, kinderen tussen de 5-10 jaar betalen de helft van de prijs (zij kunnen niet meedoen aan de buitensport activiteiten, maar wel aan o.a. de ochtendgymnastiek en het kanovaren). 


De camping

Welke overnachtingsmogelijkheden zijn er?

Een Buitenkans ticket is inclusief 1 kampeerplek. Dat houd in dat je kunt kiezen uit; Slapen in een Wilgje tent of blokhut, je eigen tent meenemen, of in je eigen camper of kampeerbusje slapen.

Laat je voorkeur vooral weten bij "opmerkingen" wanneer je een ticket boekt.


Ik wil met mijn vrienden op hetzelfde kampeerveld staan, kan dat?

Jazeker, we doen ons best te zorgen vrienden bij elkaar op hetzelfde veld kunnen. Wanneer je samen boekt is de kans het grootst dat dit lukt. Je kunt het ook nog even extra aangeven in de “opmerkingen” bij je boeking, in de campingverdeelpuzzel houden we zoveel mogelijk rekening met je voorkeuren!


Hoe laat moeten we in -en uitchecken?

Inchecken vrijdag vanaf 15.00uur, uitchecken maandag voor 12.00uur


Mag ik met een kampeerbusje komen?

Tuurlijk. Een Buitenkans ticket is inclusief 1 kampeerplek. Dit kan in een (Wilgje) tent zijn of in je bus of camper. Regent het en wordt de camping te drassig? Dan komt er een verhard kampeerplein voor de campers en kampeerbusjes.


Mag de auto op de camping?

Onze camping is autoluw. Spullen sjouwen van de auto naar de tent hoort bij Buitenkans. Als je het lief vraagt hebben we waarschijnlijk wel een kruiwagen ter ondersteuning.. Campers en kampeerbusjes mogen (bij droog weer) wel op een kampeerplek staan.


Is er elektriciteit bij de tent?

Nee, we hebben geen elektriciteit per tent of individuele kampeerplek. Wel zijn er enkele stroompunten aanwezig op de camping. Een beetje delen dus, en een verlengsnoer meenemen is een aanrader.


Kan ik gratis douchen?

Er zijn voldoende gratis warme douches aanwezig. En een koude groepsbikkeldouche ook!


Moeten we wc-papier meenemen?

Hoewel we de charme van over de camping wandelen met je rolletje toiletpapier eigenlijk niet willen missen.. het is niet nodig. Er is wc-papier aanwezig op onze toiletten.


Mag mijn huisdier mee?

Nee, helaas. Buitenkans is niet toegankelijk voor huisdieren.


Is een kampvuur maken toegestaan?

’s Avonds bij het kampvuur zitten is absoluut onderdeel van een Buitenkans vakantie! Het kampvuur is wel alleen toegestaan in de vuurbakken. Een grote hoop snoeihout ligt klaar, die moet wel nog worden gezaagd. Voor de gasten die niet van houthakken houden is zelf droog hout meenemen een aanrader.


Is er een campingwinkel aanwezig?

Nee, voor je dagelijkse boodschappen kun je naar de lokale Boons supermarkt, bakker of slager in Buren (1,5km van de camping). Wel hebben we ontbijtservice, een campingbar en een dagelijks een avondmaaltijd waar je je voor kunt inschrijven.


Wat is het adres van de camping?

Wilgje Buitensport is gelegen op Hennisdijk 7, 4116RK in Buren. Er is voldoende gratis parkeerplaats.


Eten en drinken

Is er een restaurant op de camping?

Jazeker. Je kunt alle Buitenkansdagen bij ons “Koecafé” terecht voor ontbijtservice en vanaf 's middags een zalig koud biertje. We organiseren iedere avond een aanschuifmaaltijd waarvoor je je kunt inschrijven (meer info volgt). En bij een Buitenkansticket is één geheel verzorgde avondmaaltijd inbegrepen.


Mag ik zelf koken op de camping?

Natuurlijk mag dat! Campinggasjes, barbecues, koken op een vuurtje: zolang je netjes je rotzooi opruimt vinden wij het allemaal goed.


Het programma

Waar vind ik het programma?

Het programma van Buitenkans is volop in de maak! Waar moet je aan denken? Voor actuele updates en voorpret: zie onze Instagram. Bij aankomst op de camping ontvang je uitgebreide informatie over het weekendprogramma.


Moet ik verplicht meedoen aan alle activiteiten?

Welnee, je kunt meedoen aan de activiteiten waar jij op dat moment zin in hebt. Wil je de hele dag actief bezig zijn dan kan dat. Wil je eindelijk even ultiem chillen, dan kan dat ook.


Mag ik zelf een activiteit organiseren?

Nou en of! We houden van eigen inbreng. Stuur je idee naar info@wilgje.nl


Zijn de activiteiten wel veilig?

Wilgje Buitensport heeft jarenlange ervaring in het organiseren van survival -en buitensportactiviteiten. Daarbij staat de veiligheid altijd voorop. In het kader van de veiligheid is het belangrijk dat adviezen van onze sportinstructeurs altijd worden opgevolgd, deelnemers tijdens de activiteit niet onder invloed van alcohol of drugs zijn, en aandachtspunten met betrekking tot de fysieke of mentale gezondheid van deelnemers vooraf worden doorgegeven aan de instructeur.


Overig

Mijn date wil een dagje langskomen, mag dat?

Dat mag. Maar overnachten op de camping en meedoen aan de activiteiten kan alleen met een Buitenkans ticket. Wil je iemand langs laten komen en/of juist heel graag wel meedoen aan de activiteiten, overleg dan even met de organisatie over de mogelijkheden: contact.


Verhuren jullie fietsen?

Nee, maar wel steps (zolang de voorraad strekt) voor €5,00 per dag.


Ik heb een Buitenkans ticket, maar kan helaas toch niet komen. Wat nu?

We hanteren onze Algemene Voorwaarden, dus annuleren is niet kosteloos. Je vindt onze algemene voorwaarden op www.wilgje.nl/algemenevoorwaarden. Je ticket doorverkopen mag natuurlijk, maar geef dan graag aan ons door wie de nieuwe Buitenkansganger wordt zodat we diegene alle benodigde voorpret en info kunnen toesturen.

Boek je tickets hier


Tickets