Bedankt,
Het formulier is verzonden. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Bedankt,
Het formulier is verzonden. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

GPS-speurtocht

€ 8,00 p.p.
1,5 - 2 uur
Vanaf groep 6


Ontdek de Betuwe met GPS in de hand


De Betuwe staat bekend om haar mooie natuur. Ieder jaar trekt de regio duizenden wandelaars en fietsers. Ook het stadje Buren is een trekpleister, en tijdens de GPS-tocht van Wilgje Buitensport maken de leerlingen kennis met deze omgeving en haar historie. In de vorm van een speurtocht met de GPS, inclusief vragen over de omgeving (en dus een wedstrijdelement!), trekken ze in teams door het landschap. 


We starten met een korte instructie over de tocht en de werking van de GPS. Dan krijgen de teams (max. 8 leerlingen per team) de benodigde coördinaten waarmee ze zelf de juiste route mogen uitvogelen. 

De leerlingen gaan op pad, met de GPS in de hand en de vragenlijst paraat. Onderweg vinden ze de juiste antwoorden, over de natuur en de landbouw maar ook over Willem van Oranje en Anna van Buren.

Na afloop komt iedereen terug bij Wilgje Buitensport, waar onze instructeur zich over de antwoorden buigt. Natuurlijk gaat de eer naar het team dat als eerste terug is mét de meeste juiste (en/of originele) antwoorden. Zo combineert de GPS-tocht een mooie wandeltocht met een educatieve touch en een wedstrijdelement.


De afstand van de GPS-tocht bepalen we in overleg. De meest aan te bevelen route is 5,5 kilometer lang, en doorkruist zowel mooie stukken natuurgebied als het centrum van Buren.

Inclusief:

  • Uitleg van de GPS door een professionele instructeur
  • Mooie wandelroute door de omgeving van Buren
  • Afsluiting met antwoorden op de vragen en bekendmaking van het winnende team

Aanvangstijden:

In overleg


Aantal deelnemers:
Van 10 – 80 personen


Tips:

Leerlingen kunnen het beste stevige (wandel) schoenen aantrekken die vies mogen worden. Bij kans op een bui is een paraplu meenemen ook een aanrader


Aanvullende mogelijkheden:

  • Uitbreiding naar het middagvullend programma Ridders van 't Wilgje tot Buren (Zie: Ridders van Wilgje tot Buren
  • Lekkere barbecue of nasi-buffet na afloop. Zie onze menukaart voor scholen
  • De GPS tocht starten vanaf treinstation Geldermalsen. Jullie volgen dan met de GPS een prachtige route vanaf het station naar ons eigen Koecafé
Sluit