Bedankt,
Het formulier is verzonden. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Bedankt,
Het formulier is verzonden. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Boogschieten

€ 14.50 p.p.
2 uur
Vanaf groep 6


Boogschieten bij Wilgje Buitensport


Boogschieten bij Wilgje Buitensport, dat is pas echt een raak klassenuitje! Zowel voor de beginners als de leerlingen die al meer ervaring hebben is dit een leuke en uitdagende activiteit.

In onze mooie Graanschuur krijgt de groep uitleg over het boogschieten van één van onze instructeurs die is opgeleid door de Nederlandse Handboogbond. Hoe houd je die boog eigenlijk vast? Welke houding moet je aannemen? En als je naast de schijf schiet, hoe verbeter je dan de volgende poging?


Na de zorgvuldige uitleg krijgen alle leerlingen de kans om te schieten! Om de beurt nemen een aantal mensen de boog in de hand en oefenen hun scherpe blik en schuttersconcentratie met gerichte schoten op de schietschijf. Er is voor iedereen voldoende tijd om rustig te oefenen en verschillende technieken uit te proberen. Maar natuurlijk kan er maar één leerling met de eer van ‘Beste Schutter’ naar huis. We eindigen met een competitie, waarbij de hele groep als jury optreedt en een schot in de roos wordt bekroond met luid gejuich en het maximale aantal punten. 


Ons doel is altijd dat iedereen mee kan doen en zijn eigen uitdaging kan bepalen. We hebben bogen voor rechts -en linkshandigen, maar ook speciale bogen voor leerlingen met minder kracht. 


Optioneel: wie de vaardigheden van het handboogschieten onder de knie heeft kan kennis maken met de kruisboog. Het schieten met deze boog is van een ander kaliber en vereist extra instructie en een minimale leeftijd van 18 jaar.. Het programma wordt dan met een half uur verlengd, waarin het kruisboog schieten centraal staat.

Inclusief:

  • Instructie door professionele instructeur, opgeleid door de Nederlandse Handboogbond
  • Gebruik van alle indoor boogschietbanen
  • Diverse spelonderdelen 

Aanvangstijden:

10:00 / 13:00 / 15:30


Aantal deelnemers:
Van 10 – 50 personen 


Aanvullende mogelijkheden:

Sluit