Bedankt,
Het formulier is verzonden. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Bedankt,
Het formulier is verzonden. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Wilgje Buitensport in een paar minuten

IMG_2856.JPG
teamfoto20151.jpg
GB350414.jpg
Teamfoto 2017.jpg

Wie zijn wij

Midden in de Betuwe, bij het stadje Buren, ligt het terrein van Wilgje Buitensport. Twee hectare buitensportplezier met de riviertjes de Linge en de Korne in de achtertuin. Het is de geboortegrond van Wim van Koeverden die in 2001, samen met zijn vrouw Margreet de Wit, het buitensportbedrijf startte. Voor de lol, maar ook uit noodzaak. 


Wim, Margreet en Iris

Het boerenbedrijf, al generaties in handen van de familie, rendeerde te weinig. Wim en Margreet zochten en vonden een nieuwe uitdaging in de buitensport. Er was al wel vijf jaar een boerderijcamping. De melkkoeien werden vervangen door roodbonte Hereford koeien, die samen met hun kalfjes de mascottes vormen die staan voor de rust, het landelijke karakter en de gemoedelijkheid. Dat is dan ook precies wat Wilgje Buitensport wil uitstralen.

Rondom de boerderij zijn percelen in gebruik voor de zoogkoeien of voor akkerbouwgewassen als suikerbieten en tarwe. Twee hectare is gereed gemaakt voor de buitensport. Vroeger heette dat perceel Het Wilgje. Daaraan danken het buitensportterrein en de camping hun naam.


Binnensport

In de schuur waar vroeger de machines stonden, waan je je nu in een luxe speeltuin waar je je heerlijk kunt uitleven met teambuildingspelletjes, klimmen, katapult-schieten of boogschieten.

De oorspronkelijke bedrijfsgebouwen zijn omgebouwd tot binnenruimten. De oude hooischuur is nu veranderd in een sfeervol Koecafé waar men een maaltijd kan gebruiken of gezellig kan naborrelen. Een ander deel is verbouwd tot huiskamer met houtkachel. Dat is bedoeld voor de verhuur als binnen accomodatie.


De omgeving:

Buren is een oud vestingstadje. Hier trouwde in 1551 Prins Willem van Oranje met Anna van Buren-Egmond. Midden in het centrum is een Oranjemuseum en in het voormalige weeshuis bevindt zich het Marechaussee-Museum met een leuke activiteit voor kinderen.

Om de omgeving te verkennen, organiseert Wilgje Buitensport een GPS-speurtocht en kanotochten op de Korne en de Linge. Wilgje buitensport heeft een gezellig, actief en enthousiast team!