Bedankt,
Het formulier is verzonden. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Bedankt,
Het formulier is verzonden. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Corona - Meest gestelde vragen


Vind je hier niet het antwoord dat je zoekt? Schroom niet je vraag direct aan ons te stellen: Contact

Corona & Wilgje Buitensport: Meest gestelde vragen

Publicatiedatum: 24 maart 2021


Wilgje Buitensport richt zich al jaren met veel plezier op de organisatie van groepsactiviteiten. Gezellig samenzijn staat daarbij centraal. Helaas gaan corona en gezellig samenzijn niet zo lekker samen. We hebben ons daarom, net zoals iedereen, afgelopen jaar flink moeten aanpassen.
Op deze pagina geven we antwoord op de meest gestelde vragen over de coronamaatregelen en de mogelijkheden bij Wilgje Buitensport. We updaten de pagina steeds wanneer er iets wijzigt. 


Algemene vragen


Is Wilgje Buitensport geopend?
Ja, maar op dit moment alleen voor jongeren tot 27 jaar, en natuurlijk altijd op anderhalve meter.

Voor volwassenen is het alleen mogelijk deel te nemen aan de survivaltrainingen op woensdagavond en zondagochtend of om een kano of step to go te huren.


Net zoals vorig jaar mogen we waarschijnlijk na de lockdown weer open (in ieder geval voor buitenactiviteiten). We houden steeds de RIVM richtlijnen en coronamaatregelen in de gaten. Met aangepaste activiteiten op 1,5 meter hopen we na de lockdown ook onze volwassen gasten weer te kunnen verwelkomen! 


Voor wie is Wilgje Buitensport momenteel open?

Voor jongeren tot 27 jaar. We hebben onze activiteiten aangepast, zodat ze altijd veilig en coronaproof op anderhalve in de buitenlucht plaatsvinden. Je kunt dus voor een veilig kinderfeestje, coronaproof schooluitje, of jeugdverenigingsuitje zeker terecht bij Wilgje Buitensport!

Voor volwassenen zijn we op dit moment alleen open voor de survivalrun trainingen op woensdagavond en zondagochtend. Kinderen en jongeren tot 27 jaar mogen in groepsverband trainen. Volwassenen mogen in viertallen trainen, of met personen waarmee je een huishouden deelt.

Wat mag er weer na de lockdown?

Het is natuurlijk een beetje koffiedik kijken, maar op basis van onze ervaring in 2020 en de routekaart van de overheid kunnen we wel het een en ander voorspellen. Bovendien is buitensporten in coronatijd de veiligste manier van sporten en bewegen. Mooi meegenomen dat Wilgje Buitensport ruim voldoende buitenruimte heeft!;)

Na de lockdown hopen we voor jong en oud weer buitensportactiviteiten te mogen organiseren. Deze activiteiten zijn dan sowieso op anderhalve meter. En.. na de lockdown kun je voor het eerst ook individueel inschrijven voor activiteiten bij Wilgje Buitensport! 

Wanneer restaurant het Koecafé en binnensportruimte de Graanschuur weer open mogen, dat is nog even afwachten.


Welke activiteiten zijn mogelijk op 1,5 meter?

De volgende activiteiten zijn in ieder geval mogelijk op 1,5meter en vinden plaats in de buitenlucht; het hoogteparcours, de survival, het kanovaren, de gps-speurtocht, het steppen op de kickbikes, het boogschieten en de survivalrun training.

Zie hier hoe deze activiteiten er in coronatijd uit zien.


Wanneer kan ik een uitje boeken?

Gewoon, nu!:)

Voor jongeren tot 27 jaar is ook tijdens de lockdown een uitje boeken mogelijk. Voor volwassenen kun je alvast vooruit een veilig en coronaproof uitje boeken in 2021. Kan het uitje door coronamaatregelen/lockdown toch niet doorgaan, dan mag je kosteloos annuleren. Zie voor alle mogelijkheden voor groepen ons reguliere aanbod en voor individueel inschrijven deze pagina.


De survivaltrainingen vinden, op reservering, wekelijks plaats op woensdagavond tussen 19.00-20.30uur tussen zondagochtend tussen 09.00-10.30uur. Nog onbekend met survivalrun? Neem contact op met Iris voor een try-out!


Voorafgaand aan en tijdens een coronaproof uitje


Ik wilde komen buitensporten, maar voel me niet helemaal lekker. Wat moet ik doen?

Bij gezondheidsklachten die mogelijk corona gerelateerd zijn blijf je altijd thuis. Ook wanneer één van je gezinsleden of huisgenoten corona gerelateerde gezondheidsklachten heeft, blijf je thuis.


Mogen ouders/ begeleiders/ toeschouwers ook meekomen?

Nee. Ouders/verzorgers/begeleiders mogen tijdens de activiteit niet blijven om te kijken. Indien ouders/begeleiders meedoen aan de activiteit kunnen zij wel blijven, met maximaal 2 personen.


Moeten we een mondkapje dragen?

Nee. Een mondkapje dragen is verplicht in openbare binnenruimtes. Alle activiteiten vinden momenteel in de buitenlucht plaats.


Moet ik een gezondheidsverklaring tekenen voordat ik aan een activiteit kan deelnemen?

Ja. Bij individuele inschrijving verklaar je bij reservering dat je geen coronaklachten hebt wanneer je deelneemt aan de activiteit. Bij groepsreservering tekenen alle deelnemers (> 27jaar) individueel een gezondheidsverklaring.


Faciliteiten


Kan ik douchen en omkleden op locatie?

Nee. De douches, toiletten en kleedkamers zijn helaas gesloten.


Als het slecht weer is, kunnen we dan naar binnen?

Nee, alle binnenruimtes van Wilgje Buitensport zijn gesloten. Jullie worden buiten ontvangen. Ook restaurant het Koecafé en de Graanschuur zijn dicht. Activiteiten kunnen momenteel bij slecht weer helaas niet naar binnen verplaatst worden.


Is de camping van Wilgje Buitensport geopend?

Nee, zolang de lockdown duurt is de camping gesloten. Wel bereiden we ons voor op de periode daarna en zullen indien nodig aanpassingen aanbrengen op de camping zodat jullie veilig kunnen komen kamperen.


Annuleren


Wat als ons gereserveerde uitje door corona niet door kan gaan?

Wanneer een uitje dat in 2021 gepland staat vanwege de coronamaatregelen of lockdown niet door mag gaan, kunnen jullie kosteloos annuleren of verplaatsen.


Scholen


Kunnen we ons schoolkamp of schoolreisje dit jaar bij Wilgje Buitensport organiseren?

Absoluut. We zetten alles op alles om voor leerlingen in deze bizarre tijd toch een veilige en leuke schoolreis, klassenuitje of schoolkamp te organiseren. Voor jongeren tot 27 jaar is het, ook tijdens de lockdown, mogelijk een coronaproof uitje bij Wilgje Buitensport te organiseren. 


Is het verstandig een schooluitje te reserveren, ondanks de onzekerheid?

Zeker. Wanneer jullie een schoolkamp, schoolreis of klassenuitje reserveren in coronatijd en het uitje kan door de coronamaatregelen toch niet doorgaan, dan kun je kosteloos annuleren of verplaatsen. Je verzekert met de reservering wel dag, tijd en programma naar wens.


Is de camping geopend voor een schoolkamp?

Op dit moment, tijdens de lockdown, is onze camping gesloten. We verwachten de camping voor schoolkampen wel weer te kunnen openen na de lockdown en passen de faciliteiten zo aan dat jullie veilig op schoolkamp kunnen komen.


Hebben jullie tips voor een veilig schooluitje in coronatijd?

Zeker. Neem voor overleg, tips of als je vragen hebt vooral contact met ons op. De meeste activiteiten voor scholen zijn veilig en coronaproof mogelijk.