Bedankt,
Het formulier is verzonden. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Bedankt,
Het formulier is verzonden. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Workshop Oerbrood bakken

€ 37,50 p.p.
4 uur
Vanaf 10 jaar


Oerbroodbakworkshop in de Graanschuur


Oerbrood, dat is toch dat hele donkere brood van de Albert Heijn? Welnee. Voor ons is Oerbrood volkoren brood gemaakt van tarwe die groeit op ons eigen land en gemaald wordt in de lokale graanmolen (genaamd Prins van Oranje te Buren). 

Dát is Oerbrood, omdat je weet waar het vandaan komt en omdat het enkel gemaakt is van oerproducten (tarwe, gist, water en zout. Er komt geen kleur, geur -of smaakstof aan te pas).


De workshop Oerbrood bakken bij Wilgje Buitensport begint met een heerlijk kopje koffie of thee en wat lekkers in ons Koecafé. 

Brood bakken is een mooi proces met diverse bewerkingen dus na de koffie starten we met een korte introductie en het voorbereiden van het deeg. Na het kneden hebben we tijd om op de fiets of step naar Buren te gaan, het deeg moet immers even rijzen. Bij molen Prins van Oranje, waar op klassieke wijze tarwe tot meel gemaald wordt, wacht de molenaar jullie op voor een rondleiding.

Na de rondleiding stappen jullie, met een zak meel op zak welteverstaan, weer op de step of fiets en vervolgen we bij Wilgje Buitensport de workshop. Want hoe maak je het brood nou zo knapperig en luchtig mogelijk? Het deeg moet nog een tweede maal rijzen, zodat we ook nog zelf boter kunnen maken.


Het brood kan de oven in. Tijd voor een welverdiend drankje in afwachting van het resultaat. Is het gelukt? Even een hapje proeven van het brood iemand anders.. Of jouw brood nou direct opgegeten wordt, of mee naar huis gaat, na afloop van deze workshop heeft iedere deelnemer een vers, zelfgebakken volkoren Oerbrood én een potje boter. 

Inclusief:

  • Ontvangst met koffie/thee en ambachtelijke lekkernij
  • Mooie fiets -of steptocht naar vestingstadje Buren
  • Uitgebreide rondleiding door graanmolen Prins van Oranje
  • Pauzedrankje
  • Workshop brood bakken
  • Een vers Oerbrood en boter om mee naar huis te nemen

Aanvangsttijden:

In het laagseizoen (oktober t/m mei):

13:00uur, op woensdag, zaterdag en zondag.

Op overige dagen is de Prins van Oranje niet geopend, maar kan de rondleiding eventueel worden vervangen door een steptocht door Buren of boogschietactiviteit.


Aantal deelnemers:

Van 8 – 20 personen


Aanvullende mogelijkheden:

  • Bij mooi weer kunnen een aantal activiteiten in het zonnetje!
  • Starten met een heerlijke lunch in ons Koecafé (zie voor de mogelijkheden onze menukaart)
  • Een welverdiende borrel na afloop
  • Afsluitende barbecue of buffet
Sluit